Droogijsstralen

Het oppervlak kan door middel van de droogijs techniek droog worden gereinigd zonder dat deze beschadigt. Hierdoor kunnen vele ondergronden eenvoudig en snel worden gereinigd. Hierbij kunt u denken aan metalen, houten, betonnen, kunststoffen, marmeren, glazen en textiele producten.

Wat is droogijs en stralen?

Droogijsstralen is een milieuvriendelijke en snelle reinigingsmethode. Stralen met droogijs wordt ook wel koud-ijsstralen genoemd. Door middel van perslucht worden de droogijs korrels = (hierna pellets genoemd) tegen de oppervlakte gestraald. Wanneer de droogijs pellets, onder hoge snelheid het oppervlak raken sublimeren deze. Dit is de overgang van de vaste fase naar de gas fase. Hierdoor wordt de vervuiling losgeslagen van de ondergrond. Doordat droogijsstralen een zachte reinigingstechniek is beschadigt de ondergrond niet. De pellets zijn tussen 3 of 16 mm groot. Deze droogijs pellets worden op bestelling gemaakt en bewaard gaat per KG en worden in speciale EPP-isolatieboxen. De temperatuur van het droogijs bedraagt ca.−78 °C .

Het droogijs reinigingsproces heeft drie fasen:

 Kinetische / Mechanische inslag:

Droogijs pellets worden door middel van perslucht tegen de oppervlakte gestraald en raken het te stralen oppervlak met een snelheid van 150 m/s

Thermoshock:

Door het temperatuurverschil tussen de oppervlakte en de droogijs pellets ontstaan er micro scheurtjes in de vervuiling. Hierdoor wordt de vervuiling bros.

Sublimatie:

Ten slotte sublimeert de droogijs pellet. Dit betekent dat de droogijs pellet  van de vaste naar de gas fase gaat. Het volume van gas is circa 700 keer groter dan dat van de droogijs pellets. De vervuiling wordt daardoor los geslagen van de oppervlakte.

Het proces van droogijsstralen is een effectief en tijdbesparend alternatief, ten opzichte van de traditionele reinigingsmiddelen en methodes en o.a. te gebruiken op locaties waar water en/of zand (stralen) niet toepasbaar is. Met droogijsstralen verwijder je eenvoudig voedsel-, olie-, vet-, lijm-, hars-, paraffine-, inkt-, aanslag- en koolstofresten zonder de oppervlakte te beschadigen. Na gebruik vervliegt het droogijs, hiermee heeft u geen restafval na reiniging. Met droogijsstralen profiteer je van: minder slijtage, minder uitvaltijd, minder restafval, motoren of andere apparatuur en materialen gaan hierdoor dus langer mee.

De 9 voordelen van droogijsstralen;

 1. Milieuvriendelijke schoonmaakmethode

De techniek van droogijsstralen is zo sterk dat er geen schoonmaakmiddelen nodig zijn.Het gas maakt schoon.

 1. Geen afvalwater

Droogijsstralen wordt gedaan met bevroren gas Het enige afval is het vuil dat loskomt na de reiniging

 1. Moeilijke plekken ook bereikbaar

Droogijsstralen bereikt ook de moeilijke plekken van het te reinigen oppervlakte en machines

 1. Ook elektriciteitscentrales kunnen met droogijsstralen

Doordat droogijsstralen geen water gebruikt maar gas, kan deze schoonmaakmethode ook bij elektriciteitscentrales worden gebruikt

 1. Schadevrij

Deze methode voorkomt een hoop schade omdat schuren en schrobben overbodig is

 1. Direct resultaat

Het resultaat met droogijsstralen is meteen zichtbaar

 1. Kostenbesparend

Doordat machines en apparaten niet uit elkaar hoeven, voorkomt deze schoonmaakmethode montage- en demontagekosten

 1. Op maat

Droogijsstralen is een effectieve en speciaal afgestemde manier om oppervlakken te reinigen Hiervoor gebruiken de reinigers diverse nozzles (mondstukken) en regelbare snelheden

 1. Ontsmetting

Droogijsstralen maakt niet alleen heel snel schoon, ook de bacteriële groei vermindert

Direct een offerte

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 4 MB.
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Neem gemakkelijk contact op

  We adviseren u graag welke schoonmaakoplossing het beste bij u past.

   

  Direct contact? Bel naar  026 – 472 39 77