Linoleum

Het belangrijkste bij linoleum en marmoleum vloeren is dat deze goed onderhouden worden. Indien nodig kan de vloer altijd weer in de oorspronkelijke staat worden teruggebracht en blijven de onderhoudskosten tot een minimum beperkt.

Het onderhoud van linoleum en marmoleum kan, wanneer er een goed onderhoudsplan is, machinaal gereinigd worden met een neutraal schoonmaakmiddel. Soms is het nodig om de oude waslaag van de linoleum of marmoleum vloer te verwijderen door middel van strippen.

Passend onderhoudsadvies

Nadat de oude waslaag van de vloer verwijderd is, worden er twee lagen was / polymeer aangebracht. Hierbij kan gekozen worden uit matte- / zijde- of hoogglans. Om de linoleum of marmoleum vloer in topconditie te houden, voorzien wij u van een passend onderhoudsadvies.

De frequentie waarmee onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd worden, is volledig afhankelijk van de aard van de vervuiling, de kleur van de vloer en de gebruiksintensiteit. Wordt er veel zand mee naar binnen gelopen? Ligt de vloer bij de entree of juist op de bovenverdieping? Er is een veelheid aan factoren die bepalend zijn voor het opstellen van een onderhoudsschema voor elke situatie.

Offerte aanvragen